A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. október 15.

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez. Ennek orvoslására indulnak egyetemi együttműködések és gyakornoki programok.

Hazánkban jelenleg csaknem 10 000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten problémát jelent, derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből.

 

Az IT piac folyamatos, fejlődése több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni.

 

A gyors reagálás növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét. A frissen végzett informatikusok szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat az állásokból.

A Qualysoft nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA képzést biztosító JAVA Akadémiát, valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat.

 

A Magyarországon közel 300 főt foglalkoztató vállalatnál idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban.

 

Forrás: Hr Portál