A legjobbak versenye a gyakorlatorientált szakképzésért - DUIHK Szakképzési Díj 2013

Szerző: Gáncs Katalin | 2013. október 30.

Országos versenyt indított a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.

A Szakképzési Díjra október 17. és december 13. között lehet nevezni.

 

A Szakképzési díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon. A díj célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését.

 

A pályázatra jelentkezhetnek Magyarországon működő vállalatok, vállalkozások, szakképző iskolák, közintézmények, civil szervezetek, valamint lehetőség van magánszemélyek részvételére is. Nem feltétel, hogy a pályázó tagja legyen a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakmai partnerként támogatja a versenyt.

A résztvevők 3 kategóriában nyújthatják be pályázatukat – egy projekt csak egy kategóriában indulhat:

 

Motiváció

  • E kategóriában azon kezdeményezések kaphatnak díjat, melyek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok, illetve a társadalom szempontjából.

Együttműködés

  • E kategóriában azon projektek kerülnek megmérettetésre, melyek keretében a szakképzés különböző szereplői példaértékű együttműködést alakítanak ki, javítva ezzel a képzés minőségét és hatékonyságát.

Innováció

  • E kategóriában azon kezdeményezések és megoldások versenyezhetnek, melyek új módszerekkel, eljárásokkal és eszközökkel gazdagítják a szakképzést, hozzájárulva a képzési eredmények javításához.

.

2014. január végéig szakmai bíráló bizottság értékeli a benyújtott pályázatokat, az eredmény kihirdetésére pedig a 2014. február 27-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó keretében kerül sor.

 

További információ a linkre kattintva olvasható:

 

Szakképzési díj 2013