Üdvözöljük a

A leglányosabb pályaorientációs nap: TechCsajok | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A leglányosabb pályaorientációs nap: TechCsajok

Szerző: Pázmándi Marietta | 2018. május 18.

Közel 300 baranyai középiskolás diáklány vett részt a pécsi TechCsajokon. A rendezvény célja a műszaki és természettudományos szakterületek népszerűsítése a lányok körében.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett TechCsajok rendezvénysorozat pécsi eseményére tegnap került sor a Tudásközpontban, melynek fő támogatója a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. A rendezvény célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését a műszaki és természettudományos közép- és felsőfokú képzések iránt. A Hauni Hungária ügyvezetője, Katona Gábor, nyitóbeszédében elmondta: a pécsi vállalat életében kiemelkedő fejlődés történt az elmúlt időszakban, melyet erősít a magas számú dolgozói felvétel, azonban a probléma, hogy csak férfiak jelentkeznek a meghirdetett pozíciókra.

 

Persze vannak kivételek! Négy olyan TechCsajjal beszélgetett a pódiumon Szujó Zoltán, akik a köztudatban férfiasnak vélt szakterületen állják meg nap mint nap a helyüket: Álló Krisztina a KONTAKT-Elektro Kft., Dombi Margit a Henkel Magyarország Kft, Hajduk Zsófia az Agóra Tudományos Élményközpont és Salamon Erika a Hauni Hungária színeiben mutatták be, hogy nem csak a férfiaknak testhezálló a műszaki és természettudományos szakterület.

 

A pódiumbeszélgetés után a cégeknél interaktív feladatokkal várták a lányokat, hogy felkeltsék a férfias szakterületek iránt az érdeklődésüket. Kiállítóként a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs területen dolgozó kolléganői is részt vettek a rendezvényen.

 

Kapcsolódó weboldalak: