Üdvözöljük a

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal tájékoztatása felnőttképzéssel kapcsolatos változásokról | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal tájékoztatása felnőttképzéssel kapcsolatos változásokról

Szerző: Piacsek László | 2013. szeptember 13.

A felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény 2013. augusztus 31-vel hatályát vesztette. A felnőttképzési tevékenységet 2013. szeptember 1-től a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény szabályozza.

A fentiek értelmében a Felnőttképzési Intézmények Nyilvántartásába (FINY1) új képző intézmények, illetve képzési programok bejelentésére 2013. szeptember 1-től nincs lehetőség. Az akkreditált intézmények által indított támogatott képzések indításáról az előzetes adatszolgáltatás bejelentése azonban folyamatosan működik tovább, az új, 2013. évi LXXVII. törvény 15. §-a alapján. Az akkreditált intézmények alapadataiban bekövetkezett változások bejelentése - az intézmények pontos nyilvántartása céljából - az átmeneti időszakban is szükséges, a nyilvántartott adatok aktualizálása a Nemzeti Munkaügyi Hivatalhoz írásban történő bejelentés alapján történik a honlapon (www.nive.hu » Felnőttképzés engedélyezése) található dokumentum kitöltésével, majd postai úton történő beküldésével.

 

Forrás: www.nive.hu