A pályaorientációt támogató fotópályázatot hirdet a kamara

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2015. március 12.

A vállalkozások és megyénk gazdasági fejlődésének egyik meghatározó befolyásoló tényezője a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakképzett munkaerő-utánpótlás kinevelése.
A kamara kiemelt feladataként kezeli a pályaorientációt és a baranyai vállalkozások együttműködésével mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatalokat olyan pályára segítse, melyben sikeresek lehetnek, így értékes munkaerővé válhatnak.

A pályaorientáció területén folytatott munka alapja a szakmák megismertetése üzemlátogatásokon, a munkaerő-piaci igények és a munkáltatói elvárások közvetítése a diákok, szülők felé tájékoztató iskolai és egyéb rendezvényeken, valamint az önismeret fejlesztése, melyek segítségével a fiatalok a számukra megfelelő pályát választhatják és azon indulhatnak el.

A szakmaválasztás fontosságára minden lehetséges eszközzel fel kell hívni a fiatalok figyelmét.

A kamara ezért új kezdeményezésként fotópályázatot hirdet, melynek célja szintén az egyes szakmák bemutatása, vonzóvá tétele. A fotópályázaton baranyai fotós tanulók indulhatnak, versenyfeladatuk a pályázatban kijelölt szakmák bemutatása, vizuális megjelenítése. A pályamunkákat a kamara a pályaorientációs tevékenysége során használja fel, elsődlegesen a www.palyavalasztasbaranya.hu honlapon és az azonos elnevezésű facebook oldalon, valamint a kamarai elektronikus és nyomtatott média megjelenésekben.
 
A fotópályázat megvalósításához olyan baranyai vállalkozások jelentkezését várjuk, akik a szakképzett munkaerő utánpótlás érdekében szívesen részt vállalnak a pályaorientációs tevékenységben és lehetővé teszik, hogy telephelyükön, tevékenységükről a pályázók fotókat készítsenek.
A jelentkező vállalkozások listáját a fotópályázatban közzétesszük, a választás lehetőségét felajánlva.  

A jelentkezéseket a mellékelt adatlap kitöltésével az antalfy@pbkik.hu e-mail címen várjuk 2015. március 27-ig.
Bővebb információ: Somogyi-Antalfy Krisztina 72/507-153
A jelentkezőket a további részletekről személyesen tájékoztatjuk.