Üdvözöljük a

A SkillsHungary2014 első hazai döntője | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A SkillsHungary2014 első hazai döntője

Szerző: Strasz Eszter | 2014. március 4.

Március 5-6 án kerül sor a EuroSkills és a WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek előválogatóinak döntőire, az I. SkillsHungary Nemzeti Döntőre.

 

 

 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt keresi azokat a fiatal szakembereket, akik Magyarországot képviselhetik a EuroSkills Lille 2014-en, a szakmák európai bajnokságán, illetve a 2015-ben Brazíliában megrendezésre kerülő, a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills Sao Paulo 2015 világversenyeken.

Az első alkalommal rendezendő SkillsHungary nemzeti döntő helyszíne, hasonlóan a Szakma Sztár Fesztiválokhoz a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén  lesz. A rendezvény látogatása díjtalan. A 12 versenyszámban megrendezésre kerülő válogatóra több mint 300 versenyző jelentkezett.

 

A megnyitót követően kezdődnek a versenyek a különféle szakmákban, a második napon az ünnepélyes eredményhirdetésen derül ki, hogy kik lesznek a franciaországi EuroSkills Lille 2014 versenyre utazó csapat tagjai, valamint kik közül kerülhetnek ki a 2015. évi versenyen Magyarországot képviselő versenyzők.

 

A döntő során az EuroSkills Lille 2014-re  a hegesztő, villanyszerelő, asztalos (épületasztalos, bútorasztalos, faipari gépkezelő), ács, fodrász, ápolás és gondozás, karbantartó tisztítóspecialista, felülettisztító specialista szakmákban választják ki a legjobbakat.
A WorldSkills Sao Paulo 2015-re informatikai hálózati rendszeradminisztrátor és festő, díszítőfestő szakmákban választják ki a legjobbakat.

 

A válogatóversenyek döntője mellett az előző világversenyen illetve válogatókon indulási jogot szerzett versenyzők négy szakmában: kőműves, mechatronika, szépségápoló és virágkötő szakmai bemutatókat tartanak.

 

A rendezvényt a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja.