A Visegrádi Négyek munkaerő-piaci útmutatót készítenek az 50 év felettiek számára

Szerző: Fülöp Attila | 2013. november 8.

A Visegrádi Négyek munkaerő-piaci útmutatót készítenek az 50 év felettiek számára az elhelyezkedési esélyek növelése érdekében.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részvételével megvalósuló Visegrádi Alap „V4 Working Simply Altogether” projektje novemberben zárul. A projekt 2013 márciusában indult, és azon 50 év felettieket célozta meg, akik a koruk miatt küzdenek elhelyezkedési nehézségekkel. A projekt célja az 50. életévüket betöltött álláskeresők segítése hasznos tanácsok, bevált gyakorlatok átadásával.

 

A projekt részeként megvalósuló workshopokon bemutatásra kerültek a Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban működő programok, támogatási formák, amelyek az adott országban az említett hátrányos helyzetben lévő korosztály elhelyezkedését segítik. A program során a Visegrádi Négyek megosztják egymással e témában szerzett tapasztalataikat, és javaslatokat fogalmaznak meg az 50 év feletti álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének még hatékonyabb segítése érdekében.

 

A projekt tagjai, külön-külön, munkaerő-piaci elemzést készítenek, majd a négy ország tapasztalataira támaszkodva, egy közös kiadvánnyal fejezik be a munkát. A kiadvány egy munkaerő-piaci útmutató, amely összegzi a tapasztalatokat és bemutatja az elhelyezkedési esélyek növelésének lehetséges hatékony eszközeit, valamint hasznos tanácsokkal szolgál az 50 év feletti korosztály számára.

 

A kiadvány a projekt honlapján november 15-én jelenik meg.

 

 

Kapcsolódó anyagok: