Üdvözöljük a

Akár szakmát is tanulhatok szeptembertől | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Akár szakmát is tanulhatok szeptembertől

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2017. július 27.

Meghúzták a felsőoktatási ponthatárokat. A Pont Ott Partin Pécsett kamaránk munkatársai is jelen voltak.

Várakozás, öröm, szomorúság. Sok fiatal átélte ezt a tegnapi Pont Ott Partikon országszerte.


Ha a felvételihez szükséges pontszámot nem sikerült elérni, a tanulni vágyókat várja az OKJ szakképzések rendkívül széles kínálata. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara humánerőforrás-fejlesztési osztályának munkatársai felhívták a fiatalok figyelmét arra, hogy az eredeti továbbtanulási tervekhez képest nem visszalépés bekapcsolódniuk egy jó szakmai képzésbe.


Érdemes lehet belekóstolni egy szakmába, amely kapcsolódik a korábbi elképzelésekhez, a kiszemelt foglalkozáshoz. Ezek ráadásul pluszpontokat érhetnek a következő felvételinél.


Informatikai, autóipari, egészségügyi, gépipari, építőipari, vegyipari irányok mellett szolgáltatói, gazdasági, kereskedelmi, vendéglátóipari, turisztikai, pedagógiai, szociális szakmákat lehet megyénkben tanulni. A gyakorlatorientált képzések során nem csupán szakmai tudást, hanem munkatapasztalatot is lehet szerezni, mely a későbbi álláskeresésnél is csak hasznos lehet.


Ugye nem is olyan rossz ötlet!

 

A szakképző iskolákkal együttműködve tájékoztató fórumot és személyes konzultációs lehetőséget szervezünk 2017. augusztus 23-án. A pontos programot keressék a www.palyavalasztasbaranya.hu vagy a www.facebook.com/palyavalasztasbaranya oldalainkon.