Üdvözöljük a

Atomerőmű: felkészítik a vállalkozókat és a fiatalokat a speciális munkára | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Atomerőmű: felkészítik a vállalkozókat és a fiatalokat a speciális munkára

Szerző: Pfiszter Melinda | 2015. május 11.

Az iskolarendszer és a felnőttképzés releváns területeit is érintő komplex oktatási program készül a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódóan.

Az oktatási program az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével készül el. Aszódi Attila kormánybiztos azt mondta, a magyar vállalkozók bevonása a beruházásba csak úgy lehetséges, ha felkészülnek erre a speciális feladatra, ez pedig célzott oktatási programot igényel, ami nemcsak hagyományos oktatási elemeket kell, hogy tartalmazzon, hanem olyanokat is, amelyek ténylegesen azokra a területekre fókuszálnak, amelyek ehhez a sajátos feladathoz kapcsolódnak.

 

A program azt szolgálja, hogy a magyarországi vállalkozások felkészüljenek erre a nagy intenzitású, speciális követelményeket támasztó munkára.

 

Aszódi Attila azt is elmondta, hogy amennyire lehet, a régióhoz szeretnék kötni a programot, az ott lévő iskolákra, képzőintézményekre építeni annak érdekében, hogy az ott élőket vonják be, a régió fiataljait tarthassák helyben, mert azt gondolják, hogy az ott élők kötődése erősebb, stabilabb munkavállalói réteget alkothatnak.

 

További szakképzéssel kapcsolatos hírek: http://archiv.pbkik.hu/hu/szakkepzes-mesterkepzes

 

Forrás: HR Portál