Üdvözöljük a

Az életre nevelnek az iskolai témahetek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az életre nevelnek az iskolai témahetek

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. július 13.
Cimkék: oktatás,diák

Ahogy korábban is megírtuk, a következő tanévben több tematikus hét is lesz majd az iskolákban.

A tanév rendje alapján lesz pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete 2017. március 6. és március 10. között, digitális témahét április 3. és április 7. között, valamint tartanak fenntarthatóság-környezettudatosság témahetet is, április 24. és április 28. között.

 

A témahetek alkalmával az adott korcsoportnak megfelelően, szakszerűen (minőségbiztosított oktatási anyagok révén), élményszerűen, játékos feladatok által adnak át olyan, a mindennapokban használható gyakorlati ismereteket, amelyek a tudatos felnőtté válást, a tudatos életvitelt támogatják.

 

Az oktatásért felelős államtitkárság három területet választott a témahetek megtartása kapcsán: pénzügyi-gazdasági, digitális, valamint fenntarthatóságra nevelést, szemléletformálást – ezek a Nemzeti alaptanterv fejlesztési területei, illetve kulcskompetenciái között is megjelennek.

A terv, hogy a jövő évi témahetekről az iskolák már augusztus végén megkapják a tájékoztató anyagot, illetve az aktualitásokról időről időre informálják őket a minél gördülékenyebb felkészülés érdekében.

 

Az iskolák a témahetek hivatalos honlapján, egy erre kifejlesztett regisztrációs felületen jelentkezhetnek a témahetekre.
Az oktatási anyagok, segédletek online letölthetőek, hozzáférhetőek.

 

Forrás: Edupress