"B terv" képezd magad!

Szerző: Strasz Eszter | 2018. augusztus 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében másodszor került megrendezésre a „B” terv – Képezd magad! érettségizettek pályaválasztási döntését segítő rendezvény a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében augusztus 27-én.

A rendezvény Piacsek László, a PBKIK Humánerőforrás-fejlesztési osztály vezetőjének rövid köszöntőjével kezdődött. A szakképzési rendszerben rejlő lehetőségekről mondott rövid beszédet a Pécsi Szakképzési Centrum főigazgatója Metzger Tibor, majd Rittlinger Zoltán a Pécsi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese.

 

A beszédek után egy könnyed, börzeszerű program vette kezdetét. A látogatók személyesen beszélgethettek az ingyenes képzéseket indító iskolák képviselőivel és gyakorlati oktatásvezetőivel. A gyakorlati képzést is folytató vállalkozások vezetői, munkatársai szemléltetőeszközökkel színesítették a rendezvényt, tették vonzóbbá az általuk keresett szakmákat. A rendezvényen együttműködő cégek: AutóCity Zrt., Honsa Kft., IT Services Hungary Kft., Kontakt-Elektro Kft., MATRO Kft., Soft Flow Hungary Kft., Z Elektronika Kft.

 

A rendezvény célcsoportja kifejezetten a frissen érettségizett diákok voltak, azonban érkeztek olyan érdeklődők is, akik korábban fejezték be középiskolai tanulmányaikat, illetve második szakképesítésüket szeretnék megszerezni szeptembertől. A rendezvény lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy jelentkezzenek az iskolák képzéseire.