Üdvözöljük a

Beiskolázási irányok és keretszámok - Elkészült Baranya megye szakmaszerkezeti javaslata | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Beiskolázási irányok és keretszámok - Elkészült Baranya megye szakmaszerkezeti javaslata

Szerző: Fülöp Attila | 2015. március 30.

Elfogadásra került a 2016/2017-es tanévi szakiskolai és szakközépiskolai beiskolázási irányokra és keretszámokra, valamint az ösztöndíjas szakmákra vonatkozó megyei javaslat.

A szakiskolai és szakközépiskolai beiskolázási irányokra és arányokra (keretszámokra), valamint a 2016/2017-es tanévben tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakképesítések (hiányszakmák) körére vonatkozó javaslattételt hosszas szakmai előkészítő munka előzte meg.

Az előkészítést követően, ágazati képviselők és szakértők bevonásával, a kamara Szakképzési Bizottsága meghozta előzetes beiskolázási javaslatát. A végleges javaslatot a kamara által működtetett Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság hagyta jóvá.

A szakmaszerkezeti javaslat, ahogy neve is mutatja, iránymutatás, javaslat annak érdekében, hogy Baranya szakember-utánpótlása biztosított legyen a jövőben. A megfelelő minőségű és elegendő mennyiségű szakember jelenléte alapvető gazdasági érdekünk.

A szakmaszerkezeti javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztését követően a Kormány tárgyalja, a végleges beiskolázási irányokat és arányokat, valamint az ösztöndíjra jogosító szakmák körét kormányrendelet szabályozza. A 2016/2017-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés a kormányrendelet megjelenésével válik nyilvánossá.

A teljes cikk, benne a korlátozás nélkül támogatott képzésekre és az ösztöndíjra jogosító képzésekre vonatkozó javaslat, valamint további információ IDE kattintva érhető el.