Bekapcsolódna a gyakorlati szakképzésbe? Mit kell tennie?

Szerző: Szemere Adrienn | 2014. szeptember 11.

A szakképző iskolákban tanulók gyakorlati képzésével bár számos előnnyel jár, a hazai vállalkozásoknak jelenleg mindössze néhány százaléka foglalkozik. A kamara ezért teljes körű tájékoztatással, folyamatos tanácsadással segíti, ösztönzi a tanulószerződéses diákok gyakorlati képzését.

A gyakorlati képzés minden olyan gyakorlóhelyen megszervezhető, illetőleg folytatható, ahol a személyi, tárgyi és munkavédelmi feltételek rendelkezésre állnak. Mik ezek?

Tárgyi feltétel alatt az adott szakma szakmai és vizsgáztatási követelményében meghatározott eszközlistáját kell érteni, mely a szakma gyakorlati elsajátításához elengedhetetlen. Személyi feltételként minimum követelmény az adott szakmában megszerzett iskolai végzettség és a végzettség megszerzésétől számított legalább 5 éves szakmai tapasztalat. (2015.09.01.-től mestervizsga megléte!)

Ezen feltételek meglétét a nyilvántartásba vételi eljárás hivatott vizsgálni. Ehhez van szükség a gazdálkodó szervezetek részéről a kamarához benyújtott igénybejelentőre, mely alapján az eljárás kezdeményezhető.

 

 

Nyilvántartásba vételi szándékát az alábbi elérhetőségeken jelezze:Sarkadiné Schmidt Alexandra 72/507-112

Szemere Adrienn 72/507-137A nyilvántartásba vételi igénybejelentő itt letölthető.