Bezárta kapuit a tábor

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2015. július 2.

Véget ért a Bártfa Utcai Általános Iskolás diákok számára szervezett pályaválasztási tábor. Az egy hetes program alatt sok hasznos ismerettel gazdagodhattak mind a szakmákról, mind önmagukról.

Az iskola vezetésének és tanárainak kezdeményezésére a tanévzárót követően még egy hetet töltöttek a 7. évfolyamos diákok az iskolában. Példa értékűen a szülők is mind partnerek voltak ebben, hiszen a pályaválasztási tábor mindenkinek csak hasznára válhatott. A hét első felében a Tájoló programon vehettek részt az iskolások, a táblán maradt vakáció felirat alatt szorgalmasan igyekeztek megoldani a feladatokat az utazás szervezésétől az ajándék csomagoláson át a polc összeszereléséig. A tapasztalatokat papíron is összegezték, így ez az értékelés és önértékelés alapja lehet a pályaválasztásról való gondolkodásnak. A további programok megszervezésében a kamara is közreműködött. A táborozók eljuthattak üzemekbe és tanműhelyekbe, ismerkedhettek a vendéglátással, egészségüggyel. Minden helyszínen feltehették kérdéseiket és ami ennél is hasznosabb, munkahelyihez egészen hasonló körülmények között próbálhattak ki szakmákhoz kapcsolódó tevékenységeket.

Bízunk benne, hogy ezt a kiváló kezdeményezést azon baranyai és somogyi iskolák is átveszik, akik tapasztalatszerzés céljából meglátogatták a tábort.

A táborról készült képes beszámoló megtekinthető a Pályaválasztás Baranya honlap képgalériájában.