Bővíti képzési ajánlatát a Pécsi Tudományegyetem

Szerző: Pfiszter Melinda | 2016. december 5.

 

 

A kamara is részt vett azon az egyeztetésen, aminek célja a helyi cégek igényeinek felmérése alapján, a piaci igényeknek megfelelő, tervezett képzések indítása volt.

Az egyeztetésen a kamara mellett részt vettek a PTE, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, a PBKIK Informatikai Bizottsága, az Információmenedzsment Innovációs Klaszter és az Infostrada Klaszter képviselői is.


A tárgyalásoknak köszönhetően helyi cégek, a városi és megyei szereplők együttműködése révén a Műszaki és Informatikai Kar mechatronikai szakirányú továbbképzést, valamint négy rövid ciklusú informatikai képzést indít a 2017. februárban kezdődő szemeszterben, jelentette be Bódis József, rektor és Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, a IV. Regionális Műszaki és Felsőoktatási Fórum keretében.

 

A gépipari cégek igényei alapján első lépésben a pécsi műszaki kar 2017. februártól elindítja a mechatronikai szakirányú továbbképzését, majd négy rövid ciklusú, 12 hónapos informatikai képzését is. Ezeknek a képzéseknek a témái: informatikai biztonság, JAVA programozás, Linux üzemeltetés, web programozás.

 

Forrás: pte.hu