Üdvözöljük a

Cégek, vállalkozások figyelmébe! - Brazil és koreai egyetemisták gyakornoki csereprogramja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cégek, vállalkozások figyelmébe! - Brazil és koreai egyetemisták gyakornoki csereprogramja

Szerző: Gáncs Katalin | 2014. május 9.

Legyen brazil vagy koreai gyakornoka a nyárra! Brazil és koreai fiatalok gyakornoki csereprogramjának lebonyolításában való közreműködésre kérte fel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát a Magyar Rektori Konferencia és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal. A csereprogram célja, hogy az egyetemi képzések minél gyakorlatorientáltabbak legyenek, a  külföldi hallgatók pedig megismerjék a magyar ipart-technológiát.

A brazil tanulók ösztöndíjprogramja szerint a diákok 2 hónapos nyári gyakorlatot kötelesek teljesíteni fogadó országukban, az alábbi területeken:
villamosmérnök, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, építőmérnök, járműipari mérnök, logisztikus, könnyűipari mérnök, vegyészmérnök, környezetmérnök, valamint informatikus, biológus, fizikus és gyógyszerész, továbbá általános orvos, fogorvos és állatorvos


A hallgatók angol nyelven kommunikálnak, így olyan cégek jelentkezését várjuk, a fent felsorolt területekről, akik szívesen fogadnának külföldi (ez esetben brazil és/vagy koreai) egyetemistákat 2 hónapra, és bemutatnák cégüket, tevékenységüket, termelő munkájukat. Illetve bevonnák a gyártási folyamatokba, különböző projektekbe.


A Magyar Rektori konferencia főtitkára Dr. Dubéczi Zoltán szerint a külföldi hallgatók jelenléte és gyakorlati munkavégzése még sokszínűbbé teheti a vállalati kultúrát, a személyes kapcsolatok elmélyülésével tovább fejlődhetnek a vállalatközi és államközi kapcsolatok.


További információ és jelentkezés a gancs@pbkik.hu e-mail címen.