Üdvözöljük a

Cirfandli bortorta levendulakrémmel | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Cirfandli bortorta levendulakrémmel"

Szerző: Purger Valéria | 2014. július 31.

Szakács mestervizsga menüikről beszéltek a baranyai szakács oktatók Várhelyi Miklós Venesz-díjas mesterszakáccsal.

Megkezdődött a szakácsok és pincérek oktatása és a mestervizsgára való felkészítése a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

 

A 2011. évi szakképzési  törvény 92 .§ (17) értelmében a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként 2015. szeptember 1. után csak olyan személy alkalmazható, aki mestervizsgával rendelkezik.

Ezen célok megvalósítását szem előtt tartva a TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001.projekt jelentős, 80%-os támogatást nyújt a gyakorlati képzőhelyek szakoktatóinak a mestercím megszerzésére.

 

A szakács és pincér szakmák mestervizsgájára akkora túljelentkezés volt, hogy szakemberek hallgatták meg a lehetséges résztvevőket, és győződtek meg szakmai tudásukról a mestervizsga tanfolyam előtt.

 

Az első gyakorlati órán új technológiai eljárásokról, trendeknek megfelelő alapanyagokról, tálalási módokról kaptak tájékoztatást az oktatók. A nap végére a mestermunkájukat egyeztették az oktatókkal. Sok munka áll még előttük!