Comenius Iskolai Együttműködések projekt a Zipernowskyban

Szerző: Gáncs Katalin | 2013. szeptember 20.

A zágrábi Innovation and Development Centre Zrinski Zagreb koordinálásával, a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola meghívása jóvoltából csatlakozott a Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola a Comenius iskolai együttműködések programjába.

Négy iskola (Zrinski, Radnóti, Carlo Anti, Zipernowsky) közös célja, a diákok vállalkozói szemléletének erősítése úgy, hogy egy iskolaszövetkezetet hoz létre, melyben a diákok által legyártott termékeket ők - saját maguk - forgalmazzák.  

 

A programban részt vevő három közgazdasági iskola segítségével alakult meg két iskolaszervezet. A Zipernowsky szerepe ezen iskolaszervezetek által forgalmazandó termékek tervezése és előállítása. A projekt során az iskola diákjai a közgazdasági iskolák tanáraitól diákjaitól vállalkozási ismereteket kapnak, míg az iskola egy termék elkészítésének teljes életútját tudja megismertetni a közgazdasági iskolásokkal. A nemzetközi találkozókon, a kulturális eseményeken, munkamegbeszéléseken az angol nyelvet használatát gyakorolhatják a gyerekek.

 

Részletek a linkre kattintva olvasható:

 

Comenius Iskolai Együttműködések