Üdvözöljük a

Educatio Kiállítás 2017. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Educatio Kiállítás 2017.

Szerző: Szemere Adrienn | 2017. január 5.

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

A rendezvény célja, hogy a pályaválasztók minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő valamennyi lehetőséget: intézményeket, ösztöndíjakat, szakmákat, duális képzéseket, nyelviskolákat, a hallgatói életet, sőt, ezen túlmenően karrierépítési tanácsokat is kapjanak. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje 2017. január 19-21. között lesz a budapesti Hungexpón, szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével. A belépés ingyenes.

Az oktatási rendezvény szervezői kibővített programkínálattal és szélesebb kiállítói palettával készülnek 2017-re. A magyar felsőoktatási szereplők mellett számos nemzetközi partner is megjelenik a kiállítók között, támogatva azt az elképzelést, hogy az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás egy regionálisan is ismert, a közép-európai térségben is mérvadó oktatási kiállítás legyen.

A három napos seregszemlén közel 200 kiállító 18 országból, és mintegy 33.000 látogató vesz részt évről évre. Hazai és külföldi intézmények jelenlegi hallgatói-, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a tanulmányokat követő jövőképről, vagy az oktatási innovációkról. A rendezvényen kiemelt szerepet kap a karriertervezés. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt.

A kiállítás a Syma csarnokból a Hungexpóra költözik, így a korábbihoz képest jelentősen megnőtt terület több kiállítóra, nagyobb látogatói létszám befogadására és kényelmesebben elérhető szolgáltatásokra nyújt lehetőséget. 2017-ben 40.000 látogatót várnak a szervezők.

A három napos oktatási szakkiállítás során két színpad előadói gondoskodnak az információk teljes körű átadásáról. Míg a nagyszínpad az intézmények bemutatkozási helyszínéül szolgál, addig a lounge-os kialakítású karrierszínpadon hazai és nemzetközi sikertörténetekről, izgalmas szakmákról lesz szó elismert szaktekintélyek előadásában.

Forrás: Oktatási Hivatal