Üdvözöljük a

Egyeztető fórumok a jobb közlekedésért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egyeztető fórumok a jobb közlekedésért

Szerző: Horváth-Frank Orsolya | 2018. május 31.

A Közlekedés Tudományi Intézet Nonprofit Kft. egyeztető fórumokat szervezet a vasúti és helyközi autóbuszos menetrendek szakmai egyeztetése céljából, melyen a kamara munkatársai is részt vettek, képviselve a kamarához beérkező vállalkozói igényeket. Megvannak az első eredmények is!

A Közlekedés Tudományi Intézet Nonprofit Kft. Baranya megyét érintően a 2018/2019-es menetrendi évre vonatkozó, 2019. december 9-én hatályba lépő vasúti és helyközi autóbuszos menetrendek szakmai egyeztetése céljából 10 helyszínen szervezett fórumot, melyek közül több helyszínen a kamara munkatársai is részt vettek.

 

Az egyeztető fórumokon felvetett javaslatok közül van olyan, ami már elfogadásra is került, és a június 16-tól életbe lépő menetrendben megvalósul.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara azt a feladatot vállalta, hogy felméri a vállalkozások körében a szűk keresztmetszeteket a menetrend szerinti közúti közlekedésben. A felmérés célja, hogy segítsük a munkavállalókat – akik a potenciális munkaerő forrásaként szolgálnának – a tömegközlekedéssel történő munkába járásban, az elszigetelt településeket bekapcsoljuk a tömegközlekedés rendszerébe.

 

A helyközi buszközlekedés alapvetően hátrányosan érintheti a kis településeket, mert a nem megfelelően kialakított tömegközlekedés egyre nagyobb elszigetelődést idézhet elő. Ezzel nem csak a munkalehetőségektől foszthatják meg az ott élőket, hanem egyéb kulturális és szociális lehetőségektől is.

 

Kamaránkhoz visszaküldött válaszokból készült, javaslatokat is tartalmazó összefoglalót kamaránk megküldte a Közlekedés Tudományi Intézet Nonprofit Kft. Dél-dunántúli Közlekedésszervező Irodájának, akik a kapott adatokról tájékoztatták a MÁV-START Zrt. Menetrend-tervezési és a Dél-Dunántúli Közlekedési Zrt. Személyszállítás-szervezési Iroda képviselőit.

 

A Közlekedés Tudományi Intézet Nonprofit Kft. folyamatosan várja a menetrendeket érintő javaslatokat.

 

Kamaránk is végez felmérést, aminek eredményét szintén továbbítja az intézetnek. Töltse ki ön is felmérésünket az oldal alján található hivatkozáson!