Üdvözöljük a

Együttműködés Baranya felzárkózásáért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Együttműködés Baranya felzárkózásáért

Szerző: Fülöp Attila | 2017. február 15.

A Baranya Megyei Foglalkoztatási Paktum Szervezetet hivatalosan is megalapító Együttműködési Megállapodás 2017. február 13-án került aláírásra. A térség foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében létrejövő együttműködés ezer új munkahelyet jelenthet, több mint 2,7 milliárd forintnyi támogatással.

A Baranya Paktum program jelentőségét az adja, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat, a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Pécs mellett Sásd, Komló, Pécsvárad, Bóly, Mohács, Siklós, Sellye, Szentlőrinc, Szigetvár városok önkormányzatai, illetve további érintettek új együttműködési formát valósítanak meg.
A Paktum Szervezet munkája során közvetíteni tudja a munkaerő-piaci szereplők igényeit, ezáltal segítve a célcsoportok elérését, az érintettek bevonását. Erre azért is van szükség, mert a Baranyában élő - foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű – személyeknek a munka világába való bekapcsolása nem hagyományos foglalkoztatási formák alkalmazását, célzott képzéseket, egyúttal a vállalkozások igényeinek folyamatos és rugalmas követését is igényli.