Üdvözöljük a

Elérhetőek az új tanulószerződés módosító nyomtatványok is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elérhetőek az új tanulószerződés módosító nyomtatványok is

Szerző: Bonyár Marietta | 2015. szeptember 14.

A 2015. június 12-én életbelépő szakképzési törvény változással szükségessé vált a tanulószerződés módosító nyomtatványok átdolgozása is. A módosító sablon kiválasztásakor figyelemmel kell lenni arra, hogy az eredeti, módosításra szoruló tanulószerződés mikor került megkötésre, aláírásra.

Azok a tanulószerződések, amelyek a jogszabályváltozás előtt születtek, az abban szereplő jogszabályi tartalommal fognak megszűnni, a jogszabályváltozás miatt semmilyen intézkedésre nincs szükség.

 

Abban az esetben viszont, ha a tanulószerződés valamelyik pontja módosításra szorul (pl. gyakorlati képzés várható befejezése), úgy az új jogszabályi környezethez is hozzá kell igazítani a szerződést. Erre az esetre készítettük el azokat a módosító nyomtatványokat, amelyek a 2015. június 12. előtt kötött tanulószerződések esetén alkalmazandó menüpont alatt találhatóak.

 

Amennyiben a tanulószerződés már a jogszabályváltozás után keletkezett, úgy az eddig is szokásos módon kell a tanulószerződést módosítani. Ezek a módosítósablonok a 2015 június 12-én vagy azt követően kötött tanulószerződések esetén alkalmazandó menüpont alatt találhatóak.

 

Az alkalmazandó módosító sablon kiválasztásában a kamara tanácsadó munkatársai is készséggel állnak rendelkezésre.