Üdvözöljük a

Elindult a 7. Gép-Ésszel Baranyában verseny | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a 7. Gép-Ésszel Baranyában verseny

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2017. január 5.

A gépipar iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló tanulóknak ismét lehetőségük lesz összemérni felkészültségüket.

A Gép-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti versenyre a korábbiakhoz hasonlóan, idén is a Baranya megyei általános iskolák 6., 7., és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva.

 

A verseny a korábbi gyakorlatnak megfelelően 3 fordulóból áll, ebből az első forduló és egyben a nevezés elkezdődött a mai nappal.

 

Ebben az első fordulóban egy szakmaismereti totó online kitöltése a feladat. A jelentkezésre és a totó kitöltésére 2017. január 30-án éjfélig van lehetőség.

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban előre egyeztetett helyszíneken és időpontokban üzemlátogatásokon vesznek részt, ahol közelebbről megismerkedhetnek egy gépipari vállalkozás tevékenységével, mindennapjaival, A forduló végén a diákok a cégeknél tett látogatásról - egy előre összeállított szempontsor szerint - látogatási naplót készítenek, melyet szakmai zsűri bírál el.

 

A 10 legjobb naplót benyújtó csapat tagjai vehetnek részt a 2017. március 31-én Pécsett tartandó döntőn, ahol amellett, hogy játékos formában oldanak meg érdekes feladatokat, egy különleges élménnyel lesznek gazdagabbak és még értékes ajándékokat is kapnak!

 

További részletek és a nevezéshez szükséges totó megtalálható a Pályaválasztás Baranya honlapon.

Várjuk a csapatok jelentkezését!