Üdvözöljük a

Elindult a jelentkezési időszak a szakmaismereti versenyeinkre! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a jelentkezési időszak a szakmaismereti versenyeinkre!

Szerző: Pázmándi Marietta | 2018. január 25.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara meghirdetette szakmaismereti versenyeit, melyekre a Baranya megyei általános iskolába járó 6., 7. és 8. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A Gép-ésszel versenyre 2018. január 25-től, a Villany-ász versenyre január 29-től, az Autómánia versenyre február 5-től lehet jelentkezni.

A három különböző (gépipari, elektronikai/elektrotechnikai és járműtechnikai) szakterület köré épülő verseny célja a szakmacsoportokhoz tartozó szakképesítések és hiányszakmák megismertetése a diákokkal, valamint figyelmük felkeltése a hiányszakmák iránt.
 
A versenyekre olyan 6., 7. és 8. osztályos diákokból alakult háromfős csapatok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a gépipari, elektronikai/elektrotechnikai, valamint a járművekkel foglalkozó szakképesítések iránt, illetve akik még bizonytalanok a pályaválasztásban.

A következő versenyeket indulnak el:

  • Gép-ésszel VIII. (gépipar) – jelentkezés: 2018. január 25. és február 5. között
  • Villany-ász II. (elektronika, elektrotechnika) – jelentkezés : 2018. január 29. és február 12. között
  • Autómánia (autótechnikai, autóipar) – jelentkezés: 2018. február 5. és február 19. között

(A jelentkezésekhez szükséges egy felkészítő tanár elérhetőségeinek megadása.)

Egy iskolából versenyenként maximum 2 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Ugyanaz a csapat több szakmaismereti versenyre is jelentkezhet.
 
A versenyek 3 fordulóból állnak, melyeknek pontos időpontjai az alábbi link alatt találhatóak!

1.    forduló: totó

A palyavalasztasbaranya.hu oldalon közzétett jelentkezési lappal ellátott totó kitöltése az oldalon megadott határidőig. A második fordulóba a legalább 85%-ot elérő csapatok jutnak tovább.

2.    forduló: üzemlátogatási napló

Egy látogatási naplót kell készíteniük a csapatoknak, melyben az általunk szervezett üzemlátogatáson tapasztaltakat mutatják be a diákok. A szempontokat megadjuk, de a bemutatás módját a diákokra bízzuk. (Lehet papír alapú, prezi és bemutató (*.pps) is, melyeket az esetleges csúszások miatt *.pdf formátumban is szeretnénk kérni.) A 10 legkreatívabb, legjobb látogatási naplót beadó csapat jut tovább a következő fordulóba.

3.    forduló: döntő

A döntőbe jutó csapatok 10 állomáson végeznek játékos, kreativitást igénylő feladatokat.

A Gép-ésszel és a Villany-ász versenyek döntős csapatainak jutalma kirándulás a Szakma Sztár Fesztivál egyik napjára, az Autómánia verseny döntőseinek pedig egynapos kirándulás egy magyarországi autógyárba.

 

Várjuk a Baranya megyei általános iskolák csapatainak jelentkezését!

 

További információk: