Üdvözöljük a

Elindult az 5. Gép-Ésszel Baranyában verseny | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult az 5. Gép-Ésszel Baranyában verseny

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2014. december 18.

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett gépipari szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet immár 5. alkalommal rendez meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. A Gép-Ésszel Baranyában címet viselő, szakmaismereti megmérettetésre a Baranya megyei általános iskolák 6., 7., és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva.

A verseny a korábbi gyakorlatnak megfelelően 3 fordulóból áll.

Ebben az évben az első fordulóban – a hagyományoktól eltérően – egy szakmaismereti totó online kitöltése a feladat. A totó a www.palyavalasztasbaranya.hu/kerdoiv weboldalon érhető el. A versenyben való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött regisztrációs lap, amely szintén a fenti weboldalon található. A jelentkezésre és a totó kitöltésére 2015. január 26-án 16.00 óráig van lehetőség.

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban 2015. január 27-étől előre egyeztetett helyszíneken és időpontokban üzemlátogatásokon vesznek részt. Minden helyszínen bepillanthatnak a gépipari üzemek napi tevékenységébe, megismerkedhetnek a fémes szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal és megnézhetik a kész termékeket. A második forduló feladata az adott üzemlátogatásról - egy előre összeállított szempontsor szerint - látogatási napló készítése.

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2015. március 27-én Pécsett tartandó döntőn, ahol az ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát és a kézügyességet is be kell vetni.

 

A vetélkedőről bővebben: www.palyavalasztasbaranya.hu