Üdvözöljük a

Elindult az ellenőrzési szakértők képzése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult az ellenőrzési szakértők képzése

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2014. október 16.

A gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző kamarai szakértők 35 órás módszertani felkészítését kezdte meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával 2014. október 8-án.

A szakértők feladata mindazon gazdálkodó szervezetek ellenőrzése, akik bekapcsolódnak gyakorlati képzőhely biztosításával a tanulóképzésbe. Az ellenőrzés nem csak formai, hanem tartalmi, szakmai területre is kiterjed az új duális képzési formában, mely során a gyakorlati képzés jelentős része a cégeknél történik. A felkészítésen az ellenőrzéshez kapcsolódó adminisztrációs feladatok megismerésén túl pszichológiai és pedagógiai ismeretekkel is kívánjuk bővíteni szakértőink tudását. A szakértők szükség esetén módszertani tanácsot is adnak a gyakorlati képzőhelyek számára.


A képzés, melyen 50 fő vesz részt, novemberben vizsgával zárul. Az országosan egységes szempontok szerinti ellenőrzésben kizárólag a kamarai szakképzési szakértői névjegyzéken szereplő, vizsgázott szakemberek vehetnek részt.


A felkészítés és vizsga a NFA-KA-NGM 11/2013/TK. sz. támogatási szerződés keretében kerül finanszírozásra, így a részvevők számára ingyenes.