Üdvözöljük a

Elkezdődhet a pécsi gyermekklinika fejlesztése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elkezdődhet a pécsi gyermekklinika fejlesztése

Szerző: Pfiszter Melinda | 2016. május 3.

Nagy előrelépés várható a gyermekek sebészeti, sürgősségi és baleseti ellátásában az elkövetkező években egy EU-s pályázat révén.

Évtizedekre szóló országos fejlesztés kezdődik a gyermekek ellátásában, az országosan hat helyszín egyike a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája. Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központjának főigazgatója a fejlesztésekről úgy tájékoztatott: kormányszinten döntés született a pénz elérhetővé tételéről, innen egy hosszú út kezdődik az intézmények számára. „Nem számíthatunk arra, hogy pár napon belül minden megváltozik, de ezek a fejlesztések az elkövetkező évtizedekre szólnak” – fogalmazott a Gyermekklinikát is vezető igazgató.


Amit már most tudni lehet, az a Pécsre nagyságrendileg jutó egymilliárdos forrás. Ebből a régió legsúlyosabb sérültjeit jelenleg is ellátó központ komplex fejlesztésen eshet át. Tervezik például a kórtermek modernizációját, hogy minél több ellátott gyermekkel a szülője is a kórházban maradhasson.

A program szeptemberben indulhat, a beruházások jövőre kezdődhetnek meg. A fejlesztések olyan kórházakat és klinikákat érintenek, ahol a legmagasabb, 3-as progresszivitási szintű ellátást nyújtják a gyermekek számára.

 

Országosan a sürgősségi és baleseti gyermekellátás fejlesztésére tízmilliárdot fordíthatnak éveken belül.

 

Forrás: bama.hu