Üdvözöljük a

Elkezdődtek a tanév szakmai versenyei | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elkezdődtek a tanév szakmai versenyei

Szerző: Bonyár Marietta | 2018. január 12.

Az írásbeli elődöntőket a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara rendezi meg Baranya megyében idén 29 szakmában január 8. és 23. között. Az első héten 155 tanuló írásbelizett 14 szakmában.

A héten asztalos, mechatronikai technikus; magasépítő technikus; ács; kőműves és hidegburkoló; festő, mázoló, tapétázó; villanyszerelő; elektronikai technikus; gépgyártástechnológiai technikus; pincér; szakács; vendéglátásszervező; fodrász és kozmetikus diákok versenyeztek.

 

Jövő héten hegesztő, gépi forgácsoló, ipari gépész, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, eladó, bőrdíszműves, központi fűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő, épületgépész technikus és a vegyész technikus szakma következik.

 

Végül, az utolsó héten az informatikai szakmákban mérik össze tudásukat a tanulók.

 

A tanulóknak 2018. február 7-én lesz lehetőségük megtekinteni a kijavított írásbeli feladatlapjaikat, melynek során észrevételt is tehetnek, abban az esetben ha az értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő a javítás vagy az értékelés számszakilag hibás. Az írásbelik eredményét és a továbbjutott tanulók névsorát előreláthatólag február 10. után teszi közzé az MKIK a versenyek hivatalos honlapján, a www.szakmasztar.hu oldalon.

 

A legfelkészültebb diákok további válogatóversenyeken kerülnek kiválasztásra. A versenyek országos döntője, hasonlóan a korábbi évekhez, a Szakma Sztár Fesztivál keretében kerül megrendezésre 2018. április 23-25. között.