Üdvözöljük a

Ellepik a külföldi szakmunkások Budapestet | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ellepik a külföldi szakmunkások Budapestet

Szerző: Bonyár Marietta | 2017. augusztus 24.

Összesen 1340 darab egyágyas, három- és négycsillagos szállodai szoba bérlésére írt ki közbeszerzést a SkillStar 2018 Nonprofit Kft. Ez hatalmas szám, a KSH adatai szerint az egész országban összesen 29 ezer darab három és négycsillagos szállodai szoba van. A kiírás tanúsága szerint 2018 márciusában 250 szobára lesz szükség, a többire 2018 novemberében.

A SkillStar a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara projektcége, azért hozták létre, hogy megszervezze a 2018-as EuroSkills Európa-bajnokságot. A EuroSkills a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága (csak 25 évesnél fiatalabbak nevezhetnek), ahol a versenyzők bemutathatják szakmáikat és a legfrissebb európai fejlesztéseket. A verseny a WorldSkills világversenynek, a „szakmák olimpiájának ” az európai változata. Két évente rendezik meg, a WorldSkills Europe szervezet tagállamainak egyikében. A 2018-as versenyre Norvégia és Magyarország pályázott, és a szerdai döntés alapján 17:8 arányban Magyarország nyerte el a rendezési jogot.

 

A EuroSkillsen az alábbi szakmacsoportokban szerveznek versenyeket:


Kreatív művészetek és divat,
Információs és kommunikációs technológiák,
Gyártási és mérnöki technológiák,
Építőipar,
Szállítás és logisztika,
Szociális és személyi szolgáltatások.


A versenyre minden ország egy versenyzőt vagy versenyzői csapatot nevezhet szakmánként, egy versenyző csak egy EuroSkills versenyen indulhat.
Magát a versenyt Budapesten, a Hungexpo területén rendezik majd.

 

MKIK

Kapcsolódó anyagok: