Üdvözöljük a

Emelkedik a 14 ezer diákot támogató Útravaló ösztöndíj összege | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Emelkedik a 14 ezer diákot támogató Útravaló ösztöndíj összege

Szerző: Osztermayer Manga | 2013. november 13.

A hátrányos helyzetű fiatalok Útravaló ösztöndíjrendszeréhez tartozó alprogramokban összesen mintegy 14 ezer tanuló jut támogatáshoz az elnyerhető támogatási összeg jelentős emelkedésével – mondta a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján a Komárom-Esztergom megyei Ácson.

Kovács Zoltán ismertetése szerint a két év alatt megújult rendszerben a tanulmányi eredménytől vált függővé az ösztöndíj nagysága, amely az idén akár havi 14 ezer forintot is jelenthet. A támogatottak 53 százaléka roma származású.

 

Az államtitkár hozzátette, hogy az ösztöndíjrendszer mellett az esélyegyenlőségi, a továbbtanulást segítő, a Tanoda és a második esély típusú, valamint a hazai és nemzetközi testvériskolai programok összesen több mint 16 ezer gyermekhez jutnak el.

 

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélykülönbségének kiegyenlítését célzó Integrációs Pedagógiai Rendszer az utóbbi évek tapasztalatai alapján javulást hozott a mintegy 2000 köznevelési intézmény tanulói és óvodásai körében – magyarázta.

 

(Forrás: MTI)