Üdvözöljük a

Ezek a legnépszerűbb OKJ-s szakmák a nők körében | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ezek a legnépszerűbb OKJ-s szakmák a nők körében

Szerző: Gáncs Katalin | 2017. június 28.

A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top10-es listáját a pénzügyi-gazdasági képzések vezetik.

A Perfekt Zrt. felmérése alapján (saját adatok) összeállított toplista élén évek óta stabilan tartja magát a társadalombiztosítási ügyintéző, és megtartotta pozícióját a bérügyintéző képzés is. A dobogó harmadik fokára a 2015-ös évvel szemben 2016-ban a pénzügyi-számviteli ügyintéző került, megelőzve a vállalkozási mérlegképes könyvelőt.

Egy helyet ugrott előre sportedzői képzés is, amely 2015-ben került be a legnépszerűbb képzések közé, és tavalyi erősödésével maga mögé utasította az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést. Továbbra is vonzó a jelentkezők körében az adótanácsadó képzés, amely két hellyel került előrébb. Az adatok alapján a számviteli ügyintéző átadta helyét az állatgondozói képzésnek, amely csupán 2016-ban indult, de máris a legnépszerűbbek közé került.  (forrás: eduline.hu)

 

Kamaránk ugyanakkor kutatást végez és felméri, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.

 

Az alábbi linkre kattintva interjúkat olvashat "fiús" szakmában dolgozó női munkavállalókkal és olyan munkáltatókkal, akik "fiús" szakmában nőket alkalmaznak.

 

Fiús szakmát lányoknak!