Üdvözöljük a

Ezek alapján döntenek - mit tart fontosnak a munkáltató és mit a munkakereső | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ezek alapján döntenek - mit tart fontosnak a munkáltató és mit a munkakereső

Szerző: Szemere Adrienn | 2017. május 24.

A munkaadók szerint a cég hírneve, míg a diákok szerint a versenyképes fizetés a legfontosabb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor - írta a Világgazdaság.

A vállalatok saját bevallása szerint a lelkes hozzáállás a legfontosabb egy pályakezdő munkatárs felvételekor, míg a diákok úgy vélik, a kiválasztásnál a nyelvtudás a legmeghatározóbb tényező. A felmérésben a munkaadók mindössze 41 százaléka jelölte meg a felvételi döntés három legfontosabb tényezője között a konkrét szakterület ismeretét, ez a diákok közel 60 százaléka szerint viszont a cégek legfontosabb elvárásai között szerepel.


A kutatásból kiderült, hogy a hallgatók 80 százaléka a versenyképes fizetés alapján választ céget, a rugalmas időbeosztás a pályakezdők felének fontos, és a kreatív munkavégzést is minden második jelölte meg a prioritások között. A cégek ezzel szemben úgy vélik, a pályakezdők számára a legfontosabb tényező a cég hírneve és elismertsége (82 százalék), míg a versenyképes fizetés és a rugalmas időbeosztás holtversenyben (45 százalék) a második helyen áll - ismerteti a Világgazdaság.

Forrás: MTI