Félezer látogató a Pályaválasztási Pavilonban

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2013. június 12.

Sikeres pályaválasztási rendezvénysorozatot szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. A Pécs Expon megrendezett programra már előzetesen is sokan jelentkeztek. Több száz diák érdeklődött a szakmatanulás, és főként a hiányszakmák iránt.

A rendezvény célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók, az érdeklődő tanárok és szülők testközelből ismerjenek meg szakmákat. Kipróbálhattak gépipari és elektronikai gépeket, szerszámokat, könnyűipari, illetve kézműves tevékenységeket. Játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek idegenforgalmi, gazdasági, valamint a szociális és egészségügyi szakmacsoportba tartozó szakmákkal. Más kiállítóink személyes tanácsadásokkal nyújtottak segítséget, pályaválasztási és önismereti tesztekkel igyekeztek irányt mutatni, valamint a munkáltatói elvárásokról, szakmatanuláshoz és szakmavégzéshez szükséges kompetenciákról beszélgethettek a szakemberekkel az érdeklődők. A tanulószerződéses rendszerrel, valamint a hiányszakmákkal kapcsolatban a szakképzési osztályunk munkatársai adtak tájékoztatást.


Pozitív visszajelzés számunkra, hogy ilyen sokan éltek a lehetőséggel és a megye minden területéről érkeztek iskolai csoportok. Többen most csodálkoztak rá, hogy egy-egy szakmanév milyen tevékenységet is takar. Néhányan konkrét elképzeléssel érkeztek, de a szakmacsoport kínálatát megismerve másik szakma iránt is felcsillant a szemük. Azok számára pedig, akik eddig csak szűk keresztmetszetét ismerték a továbbtanulási lehetőségeknek, rendezvényünkkel megmutattuk, hogy egy biztos jövő érdekében érdemes szakmát választani.


A szakmákat bemutató kiállítók:


500. sz. Angster József Szakképző Iskola
Balassi Intézet
BAMKH Munkaügyi Központ
Bikai Élménybirtok – Hella' 91 Kft.
Comenius Szakközépiskola és Szakiskola
Gyánti Istvánné
Hauni Hungária Gépgyártó Kft.
Mig-Tig Kft.
Monoszlainé Bors Ágnes
Perfekt Zrt.
Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola
Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola
SZTÁV zRt.
Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola
Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

 

A Pályaválasztási pavilon szponzorai:

 

FORSZ Kft.
MIG-TIG Kft.
SEMLER Kft.

Adria-Üzletház Kft.
Autósziget Kft.
Brázay Építő Kft.
Csuri-007 Kft.
Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Kft.
Erb és Társai Kft.
Faludi és Társa Kft.
FX Autóház Kft.
Hamburger és Társai Kereskedelmi Kft.
HB-Kapcsolószekrénygyártó Kft.
Hidrot Kft.
Horváth és Társa Bt.
Hőszig Kft.
KNAUF Építőipari Kft.
Ledina Kft.
Matro Kft.
Mecsek Füszért Zrt.
P'-Autócity Kft.
Praktiker Kft.
Strauss Metal Kft.
Szigetvári Takarékszövetkezet
Szigetvári-Husika Kft.
Terex Cranes Hungary Kft.
TESCO-GLOBAL Áruházak ZRT. (Pécs, Makay u. 5.)
Völgység Szakmunkásképző Ipari Szolgáltató Kft.

Köszönjük az együttműködést és a támogatást!A Pécs Expon a Pályaválasztási Pavilon mellett a kamara támogatásával 50 helyi vállalkozás mutatta be termékeit, szolgáltatásait; és bemutatkoztak helyi klaszterek is. A kamara több szakmai rendezvényt is szervezett: a cégek nemzetközi partnerségének kialakítását nemzetközi üzletember találkozóval, horvát és lengyel gazdasági tájékoztatóval, szakmai munkájukat hatósági fórummal, és export- illetve vállalkozásfejlesztési törekvéseiket ezeket finanszírozó konstrukciók és szervezetek bemutatkozásával támogatta.