Üdvözöljük a

Felkészítésen vettek részt a vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felkészítésen vettek részt a vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok

Szerző: Gáncs Katalin | 2015. április 28.

A tavalyi évhez hasonlóan, április 28-án ismét megrendezésre került kamaránkban a vizsgaelnökök és tagok számára tartott komplex vizsgáztatásról szóló felkészítés.

Az idei évben csak azok számára szervezte meg kamaránk a tájékoztató előadást, akik tavaly februárban nem tudtak részt venni a felkészítésen.
A felkészítés célja, hogy a szakmai záróvizsgákon csak olyan szakember lássa el a vizsgaelnöki és tagi feladatokat, aki a jogszabályi előírásokat ismeri, alkalmazni és betartatni tudja. Fontos tudni azt is, hogy a felkészítésről kiállított igazolás megléte, feltétele a további vizsgaelnöki és tagi tevékenységnek.

Szilber Erzsébet felnőttképzési szakértő előadásában a felkészítésen részt vevő mintegy 50 fő, tájékoztatást kapott a komplex vizsgáztatás jogszabályi hátteréről, a háttér informatikai rendszer használatáról, valamint az elmúlt egy év tapasztalatairól. Előadásában összehasonlította a modulos és a komplex vizsgáztatás különbségeit, valamint taglalta a bizottság tagjainak feladatait.

A felkészítést teszt zárta, melynek kiértékelését követően a sikeres tesztet írt elnökök számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a tagok számára pedig a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara állítja ki a felkészítésről szóló igazolást, melynek átvételéről az érintettek később e-mailben kapnak értesítést.