Üdvözöljük a

Foglalkozások egészségi szempontjai | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Foglalkozások egészségi szempontjai

Szerző: Piacsek László | 2014. augusztus 7.

A foglalkozás és az egészség összefüggéseinek meghatározása elsődleges feladatként jelenik meg a foglalkoztatáspolitikában. A Pécsi Tudományegyetem honlapjáról letölthető a foglalkozások egészségi szempontjainak meghatározásához elkészült kézikönyv.

A munkaerőpiac két legfontosabb szereplője közül a munkáltatónak érdeke, hogy megfelelő képzettségű, egészségi állapotú munkaerő álljon a rendelkezésre, az előírt munkakörnyezet és feladat biztosításával. A munkavállalónak szintén érdeke, hogy foglalkozásáról, a munkakörülményekről, az egészségi feltételekről tájékozott legyen.

 

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara projektpartnereivel együtt a magyar-horvát IPA együttműködési program keretében támogatást nyert a „Foglalkozás és egészség” című projektjének megvalósítására. A projekt elsődleges célja, hogy releváns információk biztosításával javuljon a foglalkoztathatóság és a szociális biztonság, amelynek alapja az ILO ISCO 08 rendszernek megfelelő szakmák leírása és a foglalkozások egészségi tényezőinek megfogalmazása.

 

A kiadvány és a vonatkozó információk a csatolt linken elérhetőek.

 

Forrás: PTE-FEEK, feek.pte.hu