Üdvözöljük a

Fontos a minőség a gyakorlati oktatásban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fontos a minőség a gyakorlati oktatásban

Szerző: Bánné Lukacsovics Aranka | 2016. február 11.

A garanciavállalási programban a kamara szerepe nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi garanciát is kell, hogy jelentse.

A kamarának feladata, hogy a szakmát választó diákok gyakorlati oktatáshoz szükséges munkahelyeket biztosítsa. A gyakorlati munkahelyek kiválasztásánál a tanulók és szülei számára a kamara ad egy ajánlást a minőségi oktatás minél hatékonyabb biztosítása érdekében. A jogszabályban meghatározott feltételeknek megfelelt vállalkozások közötti különbségek alapján a vállalkozások A, B, vagy C kategóriás minősítést kaptak egy objektív szempontrendszer alapján. A minősítés eredményéről mind a vállalkozások, mind az iskolák tájékoztatást kaptak. Cél, hogy elsősorban az A kategóriás munkahelyeket keressék a tanulók, majd ezt követően a többi vállalkozást.

 

A kamarai garanciavállalási kötelezettsége mellett még számos aktuális kérdést vitatott meg a Szakképzési Bizottság.

 

Döntött a szakmai vizsgabizottsági tagi, szintvizsga elnöki, szakértői, valamint a mestervizsga bizottság elnöki feladataira benyújtott pályázatokról. A pályázók a döntés eredményéről írásban kapnak tájékoztatást.

 

A bizottság szükségesnek tartja, hogy a kamara a szakképzési feladatokhoz kapcsolódóan a vállalkozások, a szakképzés szereplői számára olyan fórumokat hozzon létre, mely színtere lehet a szereplők közötti kapcsolat felvételének, erősítésének, a kitűzött célok hatékonyabb megvalósításának, szakmai fejlődésnek. Ezt a célt szolgálná a tervezett Pályaválasztási Klub és a Mester Klubok megalakítása.