Üdvözöljük a

Fontos információ a gyakornoki pályázat nyerteseinek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fontos információ a gyakornoki pályázat nyerteseinek

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. szeptember 29.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása alapján a pályázat megkezdésének legutolsó napja 2014.10.01.

Számos pályázó jelezte, hogy amíg nem kapja kézhez a támogatói okiratot, nem kezdi meg pályázatát, tekintettel a rendkívül hosszú támogatói ügyintézésre, hiszen kockázatosnak ítélik meg így a projektmegvalósítást. A Kamara feltette a kérdést, hogy tekintettel a jelentősen elhúzódó döntési folyamatra, várható-e, hogy a pályázat megkezdésének határideje meghosszabbítására kerül?

 

A Pályázati útmutató szerint a projekt megkezdésének időpontját legkésőbb 2014. április 30. napjáig szükséges tervezni, ill. a projekt fizikai befejezésének határideje legkésőbb 2015.06.30. lehet, azonban kellő szakmai alátámasztottság esetén a szerződéskötés előtt álló projektek esetében engedélyezhető a projektidőszak módosítása. A fizikai befejezés legkésőbbi napja 2015.10.31. lehet.

 

Ebben az esetben a megvalósításra (számlák kifizetésére) 2015.11.30-ig van lehetőség, a záró elszámolást pedig 2015.12.31-ig kell benyújtani. A szerződéskötés előtt álló projektek esetében a projektidőszak megfelelő indokkal ellátott elcsúsztatását az Eltérések listájában kell jelezni.