Üdvözöljük a

Fontos lépés a hazai pénzügyi oktatásban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fontos lépés a hazai pénzügyi oktatásban

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. május 2.
Cimkék: tanuló,oktatás

Április 28-án bemutatták az első, középiskolások számára készült, átfogó pénzügyi és gazdasági ismereteket nyújtó, Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet.

A következő tanévben középiskolákba kerülő kiadvány mérföldkövet jelenthet a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatásában és a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében.

 

A könyv kidolgozásának célja az volt, hogy egy olyan egyedülálló, akkreditált tananyag szülessen, amellyel áttörést lehet elérni a pénzügyi-gazdasági ismeretek iskolai oktatásában. A tankönyv széles körű szakmai összefogás eredményeként valósult meg; az elkészítésében a szerzők mellett a jegybank, a Pénziránytű Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai, az államigazgatás szakértői és szakmai szövetségek (Magyar Bankszövetség, Magyar Biztosítók Szövetsége) is szerepet vállaltak.

 

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: a tapasztalatok szerint a pénzügyekkel kapcsolatos ismeretek közvetítésére és a szemléletformálásra elsősorban a közoktatás biztosíthatja a megfelelő kereteket.
A tankönyv első 40 ezer példányhoz az érdeklődő és pénzügyeket tanítani kívánó iskolák ingyenesen juthatnak hozzá.

 

Pályaválasztással kapcsolatos hírekért kattintson ide: