Üdvözöljük a

Fórum a szakképzési hozzájárulás elszámolásáról, bérek adózásáról, cafetéria változásairól | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fórum a szakképzési hozzájárulás elszámolásáról, bérek adózásáról, cafetéria változásairól

Szerző: Horváth-Frank Orsolya | 2016. december 7.

Közel nyolcvan vállalkozás és szervezet képviselője töltötte meg zsúfolásig a kamara Zsolnay termét, hogy tájékozódjon a legfontosabb szakképzési hozzájárulással, bérek adózásával, cafeteriával kapcsolatos változásokról.

A szakképzési hozzájárulás 2016. évi elszámolásáról, igénybe vehető normatívákról dr. Kárpáti Éva, a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV) tájékoztatási főreferense tartott előadást.
A szakember előadásában kitért a szakképzési hozzájárulásra kötelezettek körére, a szakképzési hozzájárulás teljesítésére közép- és felsőfokú gyakorlati képzés keretében szervezett szakmai gyakorlat esetén. Felhívta a figyelmet a fő és a nem főtevékenységként gyakorlati képzést folytató hozzájárulásra kötelezetti státusz megállapítására, a 280/2011. kormányrendelet változásaira, valamint a kiegészítő csökkentő tételek kiszámításának módjára, felhasználási lehetőségeire. Az előadó kiemelte, hogy minden gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozás 2017. január 12-én beruházási csökkentő tételt érvényesíthet a 2016. évben aktivált eszközbeszerzésre, beruházásra, ami szorosan a gyakorlati oktatáshoz kötődik.


A fórum második felében Huber Éva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője az SZJA, minimálbér és cafetéria 2017-es változásairól tájékoztatta a jelenlévőket. Beke Ibolya a SZOCHO, EHO, TB 2017-es változásaira hívta fel a figyelmet.