Üdvözöljük a

Gazdasági igényekhez igazodó szakképzést! - Ez fejlesztési stratégiánk fő célja, küldetése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gazdasági igényekhez igazodó szakképzést! - Ez fejlesztési stratégiánk fő célja, küldetése

Szerző: Fülöp Attila | 2015. október 29.

Nyilvános Baranya megye szakképzés-fejlesztési stratégiájának új, kiegészített változata.

Piaci igényeknek megfelelni képes emberi erőforrások fejlesztése megyénk szakképzés-fejlesztésének alapvető célja, küldetése. Az elfogadott koncepció, a részletes helyzetelemzés mellett, számos stratégiai célt fogalmaz meg, és támpontot ad a jelenleginél hatékonyabb szakképzési rendszer kialakításának eléréséhez.

A legfontosabb annak elérése, hogy a szakképzésben végzettek képesek legyenek tartósan megfelelni a munkaerő-piaci igényeknek, ami magában foglalja a képzés minden szintjén a képzés szakma-szerkezetének és tartalmának erősebb munkaerő-piaci orientációját, egyúttal a foglalkoztathatóság megteremtését, valamint – az életen át tartó tanulás megvalósításával – annak fenntartását.

A tartalomból:

  • Megyei helyzetelemzés (gazdasági, demográfiai, munkaerő-piaci környezet bemutatása)
  • Az oktatási/szakképzési rendszer helyzete (szabályozás és intézményi keretek bemutatása, a szakképzés jellemzői Baranyában)
  • Szakképzési trendek, kihívások, feladatok (fejlesztési tervek, szempontok, stratégiai célok, értékek, kitörési pontok)

A teljes cikk és a szakképzés-fejlesztési koncepció elérhetőek a Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság honlapján.