Üdvözöljük a

Gratulálunk a Gép-Ésszel Baranyában verseny döntőseinek! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gratulálunk a Gép-Ésszel Baranyában verseny döntőseinek!

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. április 8.

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett gépipari szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet immár 6. alkalommal rendez meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

A Gép-Ésszel Baranyában címet viselő, szakmaismereti megmérettetésre a Baranya megyei általános iskolák 6., 7., és 8. osztályos tanulói jelentkezhettek, 3 fős csapatokat alkotva. Az idei évben 43 csapat adta le nevezését. A verseny 3 fordulóból állt. Az első fordulóban egy szakmaismereti totó online kitöltése volt a feladat. A totót helyesen és időre megoldó csapatok a második fordulóban üzemlátogatásokon vettek részt.

Minden helyszínen bepillanthattak a gépipari üzemek napi tevékenységébe, megismerkedhettek a fémes szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal és megnézhették a kész termékeket. A második forduló feladata az adott üzemlátogatásról - egy előre összeállított szempontsor szerint - látogatási napló készítése volt.
A 6. Gép-Ésszel Baranyában verseny döntője 2016. április 8-án pénteken került megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Zsolnay termében.
A 2. forduló üzemlátogatásairól elkészített látogatási naplók alapján (valamint az 1. forduló eredményeivel) a legjobbnak bizonyuló 12 csapat tagjai vehettek részt a döntőn, ahol az ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kellett vetniük.
Az idei évben a döntőbe 3 pécsi, 2 hosszúhetényi, 2 szentlőrinci és 1-1 szabadszentkirályi, szederkényi, berkesdi, gödrei, mindszentgodisai csapat jutott be.

 

Közülük a Szederkényi Általános Iskola Robottrió nevű csapata bizonyult a legjobbnak a döntőben, így ők állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. 2. helyezett a Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fémmegmunkálók elnevezésű csapata lett, harmadik helyen pedig a Gödrei Általános Iskola A-CÉL a győzelem nevű csapatának diákjai végeztek. A döntőn résztvevő valamennyi csapat szép eredménnyel szerepelt.


Gratulálunk a csapatoknak és sikeres pályaválasztást kívánunk!

 

A versenyen készült képek és további információk megtalálhatók a Pályaválasztás Baranya honlapon, itt: