Üdvözöljük a

Gyakorlati képzés az Országos Mentőszolgálatnál | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakorlati képzés az Országos Mentőszolgálatnál

Szerző: Szemere Adrienn | 2014. február 26.

A pécsi Mentőállomás Tüzér utcai állomása, valamint 4 vidéki mentőállomás-Mohács, Siklós, Komló és Szigetvár-került be a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlati képzőhely nyilvántartásába. Az ellenőrzések igénybejelentése országosan, szervezetten történt, a pécsi ellenőrzésen Vízvári László az Országos Mentőszolgálat Oxiológiai Oktatási Osztályának osztályvezetője is részt vett. Az OMSZ szakmailag előkészített dokumentációt biztosított az ellenőrzési bizottság részére, mely az eljárás hatékonyságát növelte.

A gyakorlati képzőhelyek a mentőápoló szakma gyakorlati oktatását végzik, mely során a mentés, mentéstechnika, sürgősségi betegellátás, szakápolástani ismereteken túl mentésszervezési és oktatási feladatok moduljai is oktatásra kerülnek.

 

Az ellenőrzésen a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részéről Dr. Váradyné Horváth Ágnes szakértő, Szemere Adrienn szakképzési tanácsadó, az OMSZ részéről Varga Gyula Országos Mentőszolgálat DDR oktatásszervező mentőtisztje és Boronkai Tamás Pécs I. Mentőállomás főápolója, az elméleti képzést végző szakiskola részéről Bencze Gabriella nevelési igazgató helyettes vett részt.