Üdvözöljük a

Gyakorlati képzést segítő kiadvány-minden tudnivaló egy helyen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakorlati képzést segítő kiadvány-minden tudnivaló egy helyen

Szerző: Szemere Adrienn | 2015. április 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évek óta megjelenteti a gyakorlati képzésben részt vevőket segítő szakmai kiadványát, mely először „Tanulószerződéssel a munka világában”, majd 2014-ben „Gyakorlati képzés-tanulószerződéssel és együttműködési megállapodással- a munka világában” címmel készült el.

A 2015-ben kiadott kézikönyv is ezt a nevet viseli, melyben tematikusan csokorba szedi azokat a hasznos és fontos tudnivalókat a gyakorlati képzés rendszeréről, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a szakképzést érintő változásokról, jogértelmezési kérdésekről naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a képzésben érintett felek.

A gyakorlati képzéssel kapcsolatos feladatellátást segítő kiadvány formáját, felépítését többször is változtatták annak érdekében, hogy szakmailag minél igényesebb, minden részletre kitérő, ugyanakkor felhasználóbarát és praktikus tájékoztató kerüljön az olvasó kezébe.

 

A jelenlegi aktualizálásban kiemelt szerepet kapott az ún. kamarai garanciavállalás intézményének ismertetése, hiszen ez alapjaiban rendezi át a tanulószerződés-kötés lebonyolításának folyamatát és aktív együttműködést (megfelelő tájékozottságot) kíván valamennyi féltől.

 

Hasznos lesz a tanulóképzéssel foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezeteknek, egyéni vállalkozóknak, könyvelőknek, tanulóknak és szüleiknek, valamint szakképző iskoláknak egyaránt, így a gyakorlatot megkönnyítő segédanyaggá válhat.

 

A kiadvány letölthető az alábbi csatolt dokumentumban.