Üdvözöljük a

Gyakorlati képzést végző – szakképzési hozzájárulás fizetésére nem kötelezett - egyéb szervezetek támogatásának igénylése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakorlati képzést végző – szakképzési hozzájárulás fizetésére nem kötelezett - egyéb szervezetek támogatásának igénylése

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2015. augusztus 25.

A szakképzési törvényben meghatározott tanulószerződés kötésére jogosult egyéb szervezet részére tanulószerződés alapján, az általa folytatott gyakorlati képzésre a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből támogatás nyújtható. A támogatás alapvető szabályairól és a normatíva igényléséről a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján tájékoztató jelent meg.

A támogatás igényléséhez, a támogatási szerződésen alapuló folyósítási igényhez, valamint az utólagos elszámoláshoz szükséges adatlapok a 2015/16-os tanév első tanfélévéhez letölthetők. A támogatási igények benyújtására kizárólag a szeptembertől januárig terjedő időszakra van lehetőség az NSZFH felé.

 

A tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy 2016. január 1-től a 2015-ös új szakképzési törvényben foglaltak alapján változik az egyéb szervezetek gyakorlati képzési támogatásának rendszere és az igénylés módja. Ezzel kapcsolatban a NAV honlapján lesznek majd elérhető információk.