Gyakornoki pályázat-új kiírás

Szerző: Pfiszter Melinda | 2015. május 18.

A „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” elnevezésű pályázat baranyai nyertesei közül már 5 cég zárta a projektjét és a nyár folyamán újabb zárások várhatóak.

A pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés, az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulása, pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, foglalkoztathatóságuk növelése volt.

 

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások elégedettek voltak az általuk foglalkoztatott gyakornokokkal, olyannyira, hogy többen a kötelező továbbfoglalkoztatás végeztével tovább alkalmazták a gyakornokukat.

 

A 2014-2020-as időszakra vonatkozó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) a magyar gazdaság növekedését szolgálja. A program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Magyarország foglalkoztatási rátája elérje a 75%-ot.

 

A program első számú prioritása a vállalkozások versenyképességének javítása és foglalkoztatásának ösztönzése.

Ezen célok elérése érdekében idén is ki fogják írni a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” elnevezésű pályázatot.
A kiírás 2015 szeptemberére várható, országosan 10 milliárd Ft-os kerettel.


További részletek egyelőre nem ismeretesek. Ahogy bővebb információhoz jutunk, honlapunkon közzé fogjuk tenni.

Kamaránk által ajánlott pályázatíró cégek elérhetőségét megtalálja itt:

 

További szakképzéssel kapcsolatos hírekért kattintson ide: