Üdvözöljük a

Határtalanul! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Határtalanul!

Szerző: Bonyár Marietta | 2016. május 20.

A Pécsi SZC Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola 15 éve ápol baráti kapcsolatot a marosvásárhelyi Constantin Brâncuşi Szakképző Líceummal. Ebben a másfél évtizedben minden évben sort kerítettek találkozásra, közös munkára, tapasztalatcserére. Az elmúlt három évben a diákok találkozása a Határtalanul program keretében valósulhatott meg. A külhoni diákok magyarországi tartózkodását idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is támogatta.

A program eredményeként évről évre nagyobb számú erdélyi diák folytatja tanulmányait Pécsen az iskola 3 éve újonnan bevezetett és az országban egyedülállóan itt oktatott rekonstrukciós és műemléki festő szakán. Az együttműködésről, a szakmáról, az ebben rejlő lehetőségekről, tapasztalatokról beszél Battyányi József, a rekonstrukciós festők osztályfőnöke, Lantos Károly, az iskola igazgatója és a szakmát tanuló diákok a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában 2016. május 15-én.

 

A beszélgetés a 2016. május 15-i Vasárnapi Újság című műsorban 06.30 órai kezdettel hallgatható meg az alábbi linkre kattinva.

 

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2016-05-20