Üdvözöljük a

Havi 40000 forintra is pályázhatsz! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Havi 40000 forintra is pályázhatsz!

Szerző: Bakó Eszter | 2018. szeptember 6.

Megjelent az Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” harmadik pályázati szakasza.

Azok az érettségizett tanulók, akik egészségügyi szakképzést adó középfokú intézmények nappali tagozatán tanulnak és tanulmányi átlaguk legalább 3,01, akár havi 40 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak.

Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakokban alap szakképesítés vonatkozásában támogatásban részesültek, és ebben a félévben a szakképesítés-ráépülésre is igénybe kívánják venni az ösztöndíjat, új pályázatot szükséges benyújtaniuk. A pályázatról bővebben itt tájékozódhat.

Fontos változás a jelenlegi kiírásban, hogy a kiíró nem vizsgálja a pályázók adott tanévre vonatkozó igazolatlan óráinak számát.

A felhívásra a diákok szeptember 12-ig és november 15-ig jelentkezhetnek.

A támogatás feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozni, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

Az előző két ösztöndíjas pályázati ciklusban 826 diák kötött ösztöndíjszerződést, részükre eddig összesen közel 300 millió forintnyi támogatást folyósítottak. A teljes program keretében várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet ösztöndíjban.

 

Forrás: eduline.hu