Üdvözöljük a

Hegesztő „elővizsga” tapasztalatairól | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hegesztő „elővizsga” tapasztalatairól

Szerző: Gáncs Katalin | 2017. május 4.

A Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, valamint a Mig-Tig Kft. vezetősége, idén (egy tavalyi sikeresen megszervezett szintvizsga után) úgy döntött, hogy a duális képzésben első alkalommal végző hegesztő tanulók tudásszintjét egy „elővizsgán” felméri.

Március 27-én és 28-án 21 hegesztő tanuló (köztük a Mig-TIg Kft-nél gyakorlati idejüket töltő PSZC Angster József Szakgimánizum, Szakközépiskola tanulói is) gyakorlati, április 6-án pedig szóbeli elővizsgát tett, szakmai záróvizsgának megfelelő körülmények között.


A gyakorlati vizsgán 4 eljárásból kellett megmutatni szakmai tudásukat, sikeresen pedig az a tanuló  teljesítette a vizsgát, aki mind a 4 eljárásból Megfelelt minősítést kapott.
Az elővizsga célja az volt, hogy felmérje a tanulók tudását és fény derüljön azokra a hiányosságokra, melyeket a szakmai záróvizsga előtt pótolni kell.

Az iskola gyakorlati oktatásvezetője Széplábi András, és a Mig-Tig Kft. vezetője Barta Sándor felkereste azokat a képzőhelyeket, melyek tanulói nem érték el a minimális szintet. Tájékoztatták a képzőhelyeket az eredményekről és felhívták a figyelmet arra, hogy mely tanulónál, mely vizsgarész jelentett gondot. Céljuk az volt, hogy felhívják a képzőhelyek figyelmét a tanulók hiányosságaira és a vizsgára való eredményes felkészülést ezáltal elősegítsék.

A kamara a Pécsi Szakképzési Centrummal együttműködve támogatja ezt a kezdeményezést és szorgalmazza a jövőben hasonló„elővizsga” megszervezését minden szakképesítésben.