Üdvözöljük a

HÍD program: nem köthető tanulószerződés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

HÍD program: nem köthető tanulószerződés

Szerző: Strasz Eszter | 2014. május 15.

A HÍD programok keretei között folyó képzés során összefüggő szakmai gyakorlatot is teljesíteni kell, azonban a porgramok évfolyamai nem szakképzési évfolyamok. Így tanulószerződést sem lehet kötni.

A HÍD programok évfolyamai nem minősülhetnek szakképzési évfolyamoknak. Ezek a képzések a köznevelés rendszerének olyan speciális „felzárkóztató" és ismeret-kiegészítő programjai, amelyek a tanulók későbbi tanulmányainak megalapozását, ismereteik megerősítését szolgálják, és amelyek sikeres teljesítését követően a tanulók tanulmányaikat, például szakképzési évfolyamokon is folytathatják. A HÍD programok évfolyamain ezért tanulószerződés nem köthető.

A HÍD II. programoknak van szakmai képzési tartalma is, mert a képzés részszakképesítés megszerzésére is felkészít, benne összefüggő szakmai gyakorlatot is meghatároznak. Ezen gyakorlatok esetén együttműködési megállapodás köthető. Azonban a HÍD II. program összefüggő szakmai gyakorlatát együttműködési megállapodás keretében teljesítő tanuló esetére nem vonatkozik a tanulói pénzbeli juttatás fizetését előíró kötelezettség sem, hiszen a tanuló nem  szakképzési évfolyamon tanul.