Üdvözöljük a

Hol vannak a munkaerő-tartalékok? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hol vannak a munkaerő-tartalékok?

Szerző: Horváth-Frank Orsolya | 2018. február 27.

A problémára egyfajta válasz lehet a nyugdíj melletti munkavégzési lehetőség, a közérdekű nyugdíjas szövetkezet keretében történő munkavállalás.

2017 július 1-jén lépett hatályba a közérdekű nyugdíjas szövetkezetről szóló törvény. A törvény szerint a nyugdíjasokat a közérdekű nyugdíjas szövetkezeten keresztül lehet foglalkoztatni.

 

A közérdekű nyugdíjas szövetkezet célja, hogy a még aktív időskorú tagjai számára foglalkoztatást, munkalehetőséget biztosítson nyugellátásuk folyósítása mellett. A nyugdíjas szövetkezet működésének célja továbbá, hogy a következő generációk számára a tagoknál felhalmozódott tudás, szakmai és élettapasztalat átadásra kerüljön.

 

A szövetkezet speciális munkaerő kölcsönzőként működik. Az új szövetkezeti forma rendkívül előnyös közteherviselési feltételeket teremt mind a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti tag, mind a szövetkezet szolgáltatását igénybe vevő azaz a nyugdíjas szövetkezeti tagot foglalkoztató munkáltatók számára.

 

A munkáltató nem a magas közterhekkel terhelt munkabért fizet a nyugdíjas munkavállalónak. Semmilyen jogcímen nem fizet a nyugdíjasnak. A szövetkezettel kötött megállapodás alapján a szövetkezet részére fizet szolgáltatási díjat. A munkáltató így mentesül a bérrel kapcsolatos összes közteher, bérszámfejtési adminisztráció alól. Nem fizet betegszabadságot, sem szabadságot sem munkaszüneti napot. A munkáltató csak a ledolgozott óráknak (napoknak) a megfelelő díjazást köteles megfizetni a közérdekű nyugdíjas szövetkezettel kötött megállapodás alapján.

 

Amennyiben már jelenleg is foglalkoztat nyugdíjast, érdemes kihasználni a nyugdíjas szövetkezeti közreműködésben rejlő adminisztrációs és járulék kedvezményeket. Ez a kedvezmény normál foglalkoztatáshoz viszonyítva akár 30-50% költség megtakarítás is lehetséges.

 

Ha nincsen megelégedve a szövetkezeti tag munkájával, vagy nem szeretné tovább foglalkoztatni, nem kel bajlódni a jogviszony megszüntetésével járó hosszú procedúrával, egyszerűen jelzi a szövetkezetnek, hogy esetleg cserét kér vagy tovább nincsen szükség a tevékenységre.